reklama:

Misfits šlapou Hrdinům na paty!

napsal | 29. 12. 2009 | 14:26 | News

Doufám, že jste v klidu a pohodě prožili vánoční svátky a ještě teď jste v dobré náladě. Velice mě těší, že se úspěšně rozšiřuje divácká základna Misfits v ČR. Na ČSFD každý den seriál ohodnotí cca 10 lidí a přitom se celkové hodnocení neustále drží mezi 85 a 86 procenty. Misfits již v žebříčku na ČSFD předhonili americké seriálové novinky jako FlashForward nebo V, nově dokonce i Útěk z vězení (kdo neskončil po první sérii, tak asi ví, že naprosto zasloženě) a nyní si britský seriálový klenot brousí zuby na Hrdiny.

Osobně jsem vydržel na Heroes koukat asi do půlky třetí série. První považuji až na finále za téměř geniální, ve druhé už se mi nělíbilo, jakým směrem se děj ubírá a některé dějové linie byly naprosto zbytečné a při třetí mi totálně došla trpělivost především kvůli nelogickému chování hlavních postav a Hirovi, ze kterého udělali naprosto trapného debílka. Proto si myslím, že by si Heroes zasloužili mnohem nižší hodnocení.

I když se pořadí každou chvíli mění, z následujícího snímku sami vidíte, že se v hodnocení na ČSFD aktuálně Misfits drží pouhou jednu příčku za mnohem známějším americkým hitem.

Misfits vs. Heroes

Máte radši Hrdiny nebo Misfits? Dají se tyhle dva seriály vůbec srovnávat? Co se vám na Misfits líbí víc/míň než na Heroes? Podělte se s námi o svoje názory v diskuzi.




 
  1. dejf napsal:

    400 hodnoceni a je v TOP 100, nadhera. :))

  2. xxENDxx napsal:

    TADAAA!
    100

  3. Owen napsal:

    Heroes jsou letos parádní, Misfits bylo také… Navíc porovnávat seriál o šesti epizodách se seriálem o třech a půl sérií? Objektivně by šly porovnat první série obou seriálů a jak sám autor článku řekl, tu měly Heroes parádní 🙂

  4. xxENDxx napsal:

    kdyby melo bejt hodnoceni objektivni a podle kvality celyho serialu, tak Heroes ani PB nikdy nemuzou mit vic jak 70% (a i to je moc)

  5. BugHer0 napsal:

    vio: Proč kamenovat? Vím, že to hodnocení až tolik neznamená a bude se při dalších sériích měnit. Ale prostě srovnávám to, co je natočeno a nemůžu brát jen první sérii z Heroes. Seriál se hodnotí jako celek a jako celek jsou Misfits po první sérce lepší, protože Heroes pak už za moc nestáli (aspoň podle mě). A Heroes zase mají o několik procent vyšší hodnocení kvůli tomu, že tak čtvrtina lidí (možná víc) nechává u seriálů jako Prison Break nebo Heroes 5 hvězdiček za první sérku a neměněj hodnocení podle dalších sérií. Takovejch lidí je plno a tím zůstává procento seriálu tak vysoký, takže bych neřekl, že je to zas až tak nezasloužený „vedení“ pro Misfits. 😉

  6. vio napsal:

    ad
    4)
    výsledné % hodnocení je zkreslující, sice tu má heroes širokou základnu (oproti narůstající misfits)…nicméně pokud z 300hlasů je většina tvořena pocatecnimi skalními fandy, je těžké ještě něco objektivně hodnotit…když si vezmeme v potaz, ze „necelych“ 9000 hlasu u heroes musi byt tvoreno sirokou skupinou lidi, ktera tento serial hodnoti kladne (cili odpada efekt „naslo se 200lidi,kteri tomu daji 100% a máme „vysoke hodnoceni“ “ nebo presne naopak) vznika nam fakt,ze heroes si i pres kritiku z ruznych stran stale drzi dobrou latku sledovanosti (pripadne % hodnoceni)

    muj nazor, muzete me zacit kamenovat 🙂

  7. vio napsal:

    1) nejde to srovnávat

    2) až vyjde tolik dílů, kolik vyšlo zatím u heroes(případně PB) – pak začnu srovnávat kvalitu (ono se lehce mluví o většinou vždy povedené 1.sérii – však je to tu zmíněno – prison break, heroes…první série naprosto nepřekonatelné-jak se to posunulo dál, je už věc druhá – nechme se překvapit kvalitou dalších dílů u druhé řady misfits…)

    3) nejsem proti misfits, je to skvělý seriál, jsem jeho fanda(má skvěle našlápnuto -jako jiné seriály v první serii)…jen být autorem, tak bych byl při psaní dalšího článku a následné kritiky jiných seriálů trochu zdrženlivější….

  8. Dajler napsal:

    Musím souhlasti s autorem článku. Velice mě zarmoutilo další působení Hira v nových dílech. Heroes sleduji stále … a na to jaký byl Hiro … MachoMan s katanou v ruce tak ted je to velmi chabé. Dle mého názoru MisFits jako seriál je dokonale stvárněn. Anglické továrny na sny jsou prostě lepší a “surovější“ něž-li chlácholivý hollywood. Prost MisFits si mě získali provedením. Na nic si nehrajou. Dějová linka už začíná trošku skomírat, ale po 6-ti dílech je to pecka. Takže dotaz zda-li jsou Heroes lepší či ne je naprosto bezpředmětná. Aspoň pro mě. A bokem zkuste se zamyslet nad rozpočtem obou seriálů. Jednoduše za málo peněz kotel srandy. 😕

  9. xxENDxx napsal:

    108 🙂

  10. dejf napsal:

    Misfits je vsechno jen ne sitcom… 😀
    Btw. 112. misto(8. mist pred Heroes) 😉

  11. BugHer0 napsal:

    sotas: Já neříkám, že je to čistě drama, ale sitcom si představuju jinak. 🙂

  12. sotas napsal:

    Lze ho tak brát, přinejmenším tedy jako hodně netradiční. „Je v tom humor a navíc je to typicky britské… 🙂 Jako drama to rozhodně nechápu.

  13. BugHer0 napsal:

    sotas: Ty bereš Misfits jako sitcom???

  14. sotas napsal:

    Hodnotil bych zhruba tak, jak je na csfd.cz právě umístěn (čili 85%). Přece jen je to na sitcom kvalitativně dost nevyvážené a dramatická část občas skřípe… občas i více.

  15. Tom napsal:

    Já Hrdiny hltal 1 sérii druhou už jsem ani nedokoukal,ale Misfits – to je jiná liga:-D

  16. Ajvngou napsal:

    Heroes se mi pořád líbí… pravda, jak to tak bývá, zamotalo se to trochu a u PB jsem se už ke konci nudil. Misfits mě nadchli, ale ted, když je čas a nadšení vyprchalo, sem tam si uvědomuju, že ne všechno se mi TAK líbilo (BTW… co to bylo za cyklistu v posledním díle, kterej zachránil Nathana? – podivná scéna).

  17. msh napsal:

    momentalne k tomuto minisuboju:

    119. „Misfits“ (TV seriál) (2009) 85.5% 315 hodnocení
    120. „Hrdinové“ (TV seriál) (2006) 82.7% 8746 hodnocení

    congrats!

  18. dejf napsal:

    A Prison Break jsem nahodou ja hltal tri serie, byly pro me uzasny, dokonce i 1. pulka ctvrte byla dobra, pak to ale zbytecne zamotali, ale finale pro me bylo super. 🙂
    A Heroes jsem nevidel ani jeden dil. 😀

  19. dejf napsal:

    Už se zase o pár míst propadl, snad zase stoupne.
    Hezká recenze jako vždy Kalimero. 🙂

  20. Jednoznačně za to může fakt, že tvůrci seriál uchopili za prdel a koule a na nic si nehrají. Bezesporu představitel Nathana na tom má taky velikou roli. Věřím že diváků bude přibývat. Dovolím si zde umístit odkaz na můj článek o Misfits, který vyjadřuje můj pohled na seriál a odkazuje i na vás – http://alterego.ondrejvasicek.cz/misfits-serial-heroes-naruby-77
    Když už se někdo rozhodně napsat článek, rozhoupe to více a více lidí.

Zanech koment