reklama:

Being Human

napsal | 11. 1. 2010 | 15:31 | News

Tak jako jsou Misfits britskou alternativou k populárním Heroes, minulý rok z čista jasna na podceňovaný kanál BBC Three zavítal počin Being Human. Nikdo nevěděl, co od něj čekat a vodítkem pro potencionální diváky bylo pouze toto promovideo. Jediné co se z něj dozvíte je, že trojice mladých lidí bydlí pospolu na předměstí Bristolu. A jen tak mimochodem, jeden z nich je upír, druhý vlkodlak a slečna je duch.

Svěží první série překvapila a stala se obrovským hitem. Mysteriózní drama s prvky humoru, sympatickými herci a skvělým soundtrackem sestávájícím z pecek současné britské alternativní tvorby. Nepřipomíná vám to něco? Tak jako Misfits, i Being Human má za mořem alternativu a tou je True Blood. Takže pokud holdujete britským seriálům, máte rádi současnou hudební vlnu z anglie a vyžíváte se v mysteriózních seriálech, nenechte si ujít tento seriál, kterému právě začala druhá sezóna. Seriál se stal naprostým hitem i na kanálu BBC America a kabelovka SYFY (zodpovědná za všechny Hvězdné Brány, BSG, Eureku, …) už chystá remake. Titulky k první sérii (vytvořené mnou a Tomem, za pomoci Ajvngoua) najdete na Serialzone a titulky.com. Na titulcích k 2. řadě se již pracuje.

Stav překladu sledujte v diskusním klubu na Lapiduchu.




 
  1. ševča napsal:

    sotas: jsou, ale proč by platili někoho, aby jim takový nápad vymyslel, ještě bez zaručeného úspěchu, když můžou natočit něco, co je ověřené?

  2. Liška napsal:

    EE 1×01 to byla totální tragédie, možná ještě zkusím 1×02

  3. Ajvngou napsal:

    Liška: Myslíš 2×01… jestli jo, tak nějak podobně, hlavně mě už točí ten ubrečenej vlkodlak a podivný dialogy (třeba hned na začátku v úvodní scéně s Ivanem). Snad nebudou řešit ten svůj život věčně a trochu zapojí schopnosti.

  4. Liška napsal:

    První díl hodně slabý, ke konci sem nudou posunoval :/

  5. sotas napsal:

    Britská tendence posledních dob přejímání amerických seriálu po svém se mi začíná líbit. Docela legrační – True Blood -> Being Human -> připravovaný remake na Sy-Fy. To za mořem nejsou schopni natočit něco originálního sami? 😉

  6. zaks napsal:

    1. série je opravdu dobrá. Dnes jsem konečně zkoukl první díl série druhé a zatím to vypadá stále hodně dobře. Po všech těch amerických blbostech mohu tenhle počin jen doporučit.

  7. Ajvngou napsal:

    Bavilo mě to, 2. serku taky budu sledovat ale posledni dil v 1.serce me trochu… zklamal (nelogicky veci – jak mu „neco hrozne strasidelnyho“ posepta do ucha, utek pred upiry a „dvere“)

Zanech koment